Activiteiten

Workshops door buutreedener Hans Verbaarschot voor artiesten pronkzittingen d’nUutlaot

Zondag 29 januari 2017


Onder de bezielende begeleiding van de bekende buutreedener Hans Verbaarschot, zijn de artiesten van de pronkzittingen van d’nUutlaot op 10 en 11 februari, al enkele maanden druk in de weer.
In november vorig jaar deed d’nUutlaot in deze krant een oproep aan iedereen die erin  geïnteresseerd was, in zeven avonden te leren hoe een goede buut geschreven en uitgevoerd moet worden. Hieraan hebben de afgelopen maanden niet alleen de al in Sint Tunnis bekende artiesten meegedaan, maar hierdoor zijn er ook nieuwe mensen naar voren gestapt die op de komende pronkzittingen hun debuut zullen maken.
Hans Verbaarschot is al jaren een bekend gezicht in de buut-tonnen op diverse podia. Zo deed hij bijvoorbeeld mee aan het bekende Keiebijters Kletstoernooi in Helmond en won hij diverse prijzen met zijn buuts, vaak in de rol van zijn alter ego Bolletje Pretvet.
Zoals hij het zelf zegt, is het tonpraten voor hem een vorm van leven. Hij is er altijd mee bezig en weet als geen ander waar een goede buut uit bestaat en hoe deze is opgebouwd. Samen met de artiesten van d’nUutlaot heeft hij de afgelopen weken gewerkt aan de ontwikkeling van typetjes, de opbouw van een verhaal en de wijze waarop deze het beste gebracht kan worden.
Al met al denkt carnavalsvereniging d’n Uutlaot hiermee een flinke stap te zetten om de pronkzittingen naar een hoger niveau te tillen. Dit beloofd veel goeds voor de nieuwe pronkzittingen op  10 en 11 februari!
Bent u nieuwsgierig geworden, maar heeft u nog geen kaartje?
Voor beide pronkzittingsavonden zijn er gelukkig nog kaarten te koop bij kantoorboekhandel Hendriks aan de Lepelstraat in Sint Tunnis.

Terug