D'n Uutlaot vanaf 1991

De Sint Tunnisse carnaval in de jaren '90 leek eigenlijk al heel veel op die van tegenwoordig. Op het programma stonden het prinsenbal, de receptie, meerdere pronkzittingsavonden, de optocht, boerenbruiloft en diverse bals.

In het jaar 1994 was het Prins Toon Verhoeven die dat jaar samen met de vereniging een bezoek bracht aan het Duitse Tönisvorst. De banden tussen beide dorpen gaan veel verder terug in de tijd dan menigeen denken zal. In het jaar 1776 (!) werd in Tönisvorst ene Urbanus Schick geboren. Wat hem indertijd deed besluiten om zich in het Nederlandse Sint Anthonis te vestigen weten we niet, maar de familiegeschiedenis is voor vele Sint Tunnissenaren nog alom bekend. Zijn zoon Peter Schik richtte in Sint Anthonis een 1793 een bakkerij op die meer dan 200 jaren in de familie is gebleven. Na de hervatting van de vriendschapsbanden in 1994 volgden er de jaren hierna nog vele vriendschapsbezoeken over en weer.

Met Prins Rob II (jr.) werd in 1995 een schitterende carnavalstraditie in de familie Vloet voortgezet. Zijn beide ooms Rob sr. en Ed waren hem al voorgegaan. D'n Uutlaot organiseerde toen voor de eerste maal een liedjesavond, waarmee een nieuwe carnavalstraditie in Sint Anthonis geboren was. De dames van de raad en het bestuur van d'n Uutlaot sloten zich dat jaar ook echt aan bij de vereniging en inmiddels zijn de Sint Tunisse Hofdames een vast fenomeen van de vereniging.

In 1996 gaven B & W toestemming aan d'n Uutlaot om voor de zittingsavonden gebruik te mogen maken van Sporthal de Remmensberg. Mede door de geweldige locatie kregen de zittingen vanaf dat jaar een flinke impuls.

In 1997 leek de toen in de regio heersende varkenspest een stokje te steken voor de carnavalsoptocht door het dorp. Hieraan deden traditiegetrouw altijd een groot aantal tractors en boerenwagens mee, en dat was deze keer niet toegestaan. Het bestuur van d'n Uutlaot besloot toen de optocht 'te voet' te laten doorgaan en daardoor was er uiteraard ook geen prinsenwagen. De Prins en de Raad van Elf legden het parcours net zoals alle overige deelnemers dat jaar al lopende af.

In deze jaren werd er op carnavalsdinsdag voorafgaand aan het gezinsbal een touwtrekwedstrijd georganiseerd. Hieraan namen teams deel bestaande uit vriendengroepen, buurtverenigingen, (uiteraard ook) de Raad van Elf en zelfs de uitsmijters van discotheek Bos vormden een team.

Dat het leven soms uit meer dan feestvieren alleen bestaat bleek ook voor d'n Uutlaot in 1999. Kort nadat Johnny Cornelissen uitgekomen was als de nieuwe prins van de Sint Tunnisse Zeikmeiken, overleed heel plotseling de penningmeester van de vereniging Gerda Jans. De carnavalsfeesten gingen dat jaar wel door, dat zou zij ook niet anders gewild hebben, maar voor menigeen was het een carnavalsjaar met een lach en met een traan.

In 2001 bestond d'n Uutlaot 44 jaar en was Tars van den Broek de jubileumprins. Ook dit jubileum was aanleiding voor een nieuwe traditie. Dat jaar had d'n Uutlaot voor de 1e maal een Jeugdprinsenpaar en werd de Jeugddansgarde opgericht. Hiermee was de jeugdafdeling zoals we deze nu kennen een feit.
In 2002 werd Jeroen Cornelissen prins van d'n Uutlaot. Jeroen is een van de vele Prinsen die na hun aftreden bleven 'plekken' en hij is sindsdien een bekend gezicht in Sint Anthonis als Vorst van de carnavalsvereniging.

In 2007 was Koos van Tienen de 50e prins van d'n Uutlaot en met een knipoog naar Abraham kwam hij tevoorschijn uit een grote pot mosterd. Sporthal de Remmensberg was inmiddels aan de sloophamer ten onder gegaan en na jaren met veel plezier gebruik te hebben gemaakt van deze accommodatie, moest d'n Uutlaot op zoek naar een andere ruimte voor haar Pronkzittingen. Gelukkig had Piet van de Rijt een oplossing en mocht gebruik gemaakt worden van een nog leegstaande loods van Tegelhandel van de Rijt. Het jaar er op was deze loods inmiddels door de tegelhandel zelf in gebruik genomen, maar werd er op het naastgelegen terrein speciaal voor de pronkzittingen een grote tent opgezet.

2010 kwam er met veel spektakel bij Bos onze heersers prins Clemens I en prinses Marga te voorschijn vanuit een taart. Hun carnaval kon beginnen!
De afgelopen jaren worden de pronkzittingen telkens gehouden in de grote zaal van gemeenschapshuis Oelbroeck. In 2011 gingen Mark van Erp en Loes ons voor tijdens een erg gezellige carnaval en in 2012 stond de carnaval met Prins Stefan Verstegen en Prinses Roelien grotendeels in het teken van het 55-jarige jubileum van d'n Uutlaot.
In een grote feesttent op de Brink werden er gedurende twee weekeinden diverse feesten georganiseerd. En in 2013 vormden Marco en Monique Gerrits het 56e
Prinsenpaar van de Sint Tunnisse carnavalsvereniging. 2014 was het jaar van Prins Tonny en Prinses Sonja die Sint tunnis op zijn kop zetten!
Op 8 november kwam daar uit de molshoop ons nieuwe prinsenpaar Twan en Peggy van de Cruijsen.
November 2015 nam Prins Theo van Gaal samen met zijn prinses Conny de scepter over samen met hun dochter Tamara d'n urste zetten zij Sint tunnis op zijn kop.

Laat alles deez dag mar vor wat het is, En goat mit carnaval viere want anders lopte een hoop gezelligheid mis! Dit is het motto van Prins Roy en Prinses Héléne Cremers die de scepter dit jaar in handen hebben! Zij beloven er met adjudant John en page Fraukje een geweldig jaar van te maken!
Na veel gegis en speculeren kwamen in 2018 Prins Kevin en Prinses Chanel aan het roer van het Zeikmeikenrijk.

2019 werd het jaar van Prins Arno en Prinses Maaike, die hun carnavalsjaar afsloten als een echt sprookje, met een aanzoek op het podium en een volmondig ja van de prinses.

In 2020 kwamen er twee heren onder het doek vandaan. Dit was niet het prinsenpaar, maar de adjudanten Nino en Bram. Vanuit de zaal kwam prins Bas l vervolgens het podium op om er een knalfeest van te maken. 
Een prins die we niet snel zullen vergeten, want wegens de coronapandemie heeft hij maar liefst drie jaar de scepter mogen zwaaien over het Zeikmeikenrijlk.

2023 mochten we dan eindelijk weer van start en daar kwamen Prins Arno dn 2de met zijn prinses Lieke Rijkers te voorschijn! Deze hebben dit carnavalsjaar is even laten zien hoe je ouderwets met de voeten van de vloer konden gaan. 

2024 gingen we van start en hoe. Een groot tiroler festijn een gezellig feestje voor jong en oud.
Nadat er veel gespeculeerd werd over het nieuwe prinsenpaar kwam de bouwcommissie de zaal in met een koe en een grote bierpul. Onze nieuwe heersers van het zeikmeikenrijk zijn Prins Nino I & Prinses Fleur. Zij zullen er een schitterend seizoen van gaan maken!

Terug