Eerste carnaval D'n Uutlaot in 1958

In januari 1958 werden direct twee carnavalsbals georganiseerd: een jongerenbal en een ouderenbal. Tijdens het jongerenbal op zondag 12 januari werd de kersverse Raad van Elf geïnstalleerd. Op maandagavond 13 januari werd de eerste Sint Tunnisse Prins Pierre Hendriks voorgesteld aan het enthousiaste publiek.

In die tijd had Sint Anthonis twee grote feestzalen, zaal Bos en zaal Vloet, die elkaars hevige concurrenten waren. Beide zalen hadden een eigen trouw publiek. Men sprak toen van 'Bos-mensen' en 'Vloet-mensen'. Daar moest de nieuwe vereniging tactvol mee omspringen want men wilde beiden te vriend houden. In die beginjaren had men daarom afwisselend een 'Bos-Prins' en een 'Vloet-Prins'

Het ging dat eerste jaar niet altijd van een leien dakje. Men had een prachtige prinsenwagen gebouwd in de vorm van een boot. Helaas leed deze boot schipbreuk toen daags voor de optocht enkele onverlaten uit Oploo de Sint Tunnisse prinsenwagen bleken te hebben 'gekaapt'. Net op tijd voor de start van de optocht werd de wagen, door een ongeval deerlijk gehavend, teruggevonden. De Sint Tunnisse Uutlaoten lieten zich echter niet kennen en trokken met de snel opgelapte wagen door het dorp met als tekst op de wagen: "Resultaat der Spurriebuken".

Terug